Fűszeres karamellás alma
Snack
Előkészület: 10 perc
Főzési idő: 10 perc
Adag: 8
Hozzávalók
- 8 db piros alma
- 450 g aranybarna nádcukor
- 120 ml erdei gyümölcslé vagy sűrítmény
- 2 evőkanál TABASCO® Habanero szósz
- 4 evőkanál Golden vagy karamell szirup
- 8 vastag hurkapálcika vagy nyárs
Szükséges eszköz:
- Színes konfetti cukor
- Csokireszelék
- Darált dió, mogyoró, mandula
Ajánlott díszítés:
Elkészítés
1
Mossuk le az almáról a viaszréteget meleg vízben, hogy a karamellmáz megtapadhasson rajta.
2
Töröljük meg az almát, és csavarjuk le a szárát.
3
Döfjük át az almát a nyárssal vagy hurkapálcikával a csumáján keresztül.
4
Helyezzük az almát újságpapírra vagy egy tepsibe a tűzhely mellett.
5
Öntsük össze a cukrot a gyümölcslével, és melegítsük fel közepes lángon egy serpenyőben.
6
Főzzük 5 percig, amíg felolvad a cukor, majd keverjük össze a TABASCO® Habanero szósszal és a sziruppal.
7
Főzzük jó sűrűre, amikor már nem pépes. (Úgy próbálhatjuk ki, hogy már jó-e a mázunk, ha egy kicsit beleöntünk belőle egy tálka hideg vízbe, és azonnal megkeményedik, majd amikor kivesszük belőle, könnyen törhetővé válik.)
8
Gyorsan, de óvatosan mártsuk bele teljesen az almát a forró karamellmázba, majd vegyük ki és forgassuk meg a díszítésnek szánt cukor-, csoki-, vagy mandula reszelékbe, hogy az jól beleragadjon.
9
Ha a karamellmáz kezd megkeményedni a serpenyőben, újra melegítsük fel a tűzön, hogy megolvadjon.
10
Helyezzük az almákat a papírra vagy a tepsibe, amíg ki nem hűl és meg nem keményedik rajtuk a máz.
+
Megjegyzés:
A karamellás almákat akár 2 nappal a tálalás előtt is elkészíthetjük, majd száraz, hűvös helyen tároljuk.