Klasszikus amerikai saláta joghurtos öntettel
Saláták
Előkészület: 20 perc
Főzési idő: 10 perc
Adag: 4
Hozzávalók
- 150 ml zsírszegény natúr joghurt
- 20 ml TABASCO® zöld Jalapeño szósz
- 50 g majonéz
- őrölt só és bors ízlés szerint
- 200 g bacon, szeletelve
- olaj a sütéshez
- 3 közepes paradicsom
- 1 közepes jégsaláta
- kruton ízlés szerint
Elkészítés
1
Összekeverjük a joghurtot, a TABASCO® zöld Jalapeño szószt és a majonézt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2
A felszeletelt szalonnát egy serpenyőben ropogósra sütjük, majd kivesszük egy konyhai papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
3
A paradicsomot negyedekre vágjuk.
4
A jégsalátát felszeljük, összekeverjük paradicsommal és a ropogós baconnel, majd ráöntjük a joghurtos öntetet és ízlés szerint szórhatunk rá krutont.