Pikáns cseresznyés-csokis kekszek
Snack
Adag: 12
Hozzávalók
- 2 tk. TABASCO® Chipotle szósz
- 1 tk. TABASCO® piros csipős paprika szósz
- 150 g étcsokoládé
- 40 g fehércsokoládé darabok
- 1 kocka sós vaj
- 30 g kakaópor
- 150 g liszt
- 110 g aszalt vagy kandírozott cseresznye, apróra vágva
- 110 g nádcukor
- 2 tojás
Elkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
2
Az étcsokoládét és a vajat olvasszuk meg egy mikrohullámú sütőben kb. 30 perc alatt, közben keverjük meg.
3
Egy külön tálban keverjük össze a lisztet és a kakaóport.
4
A tojásokat és a nádcukrot egy habverővel 1-2 perc alatt habosra verjük. Akkor tudjuk, hogy készen van, ha a hab megkeménykedett.
5
Adjuk hozzá az olvasztott étcsokoládét és vajat, majd további egy percig keverjük a habverővel. Adjuk hozzá a Tabasco® Márka szószait és jól keverjük meg újra.
6
Ebbe a masszába keverjük a lisztet, beleforgatjuk a fehércsokoládé és a cseresznye darabokat és jól összekeverjük. A kezünkkel korongokat formázunk és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy hagyunk egy kis helyet a kekszek között.
7
Az előmelegített sütőben kb. 10-12 percen keresztül ropogósra sütjük.
8
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni.