Rántottával töltött avokádó
Reggelik, szendvicsek
Előkészület: 10 perc
Főzési idő: 15 perc
Adag: 4
Hozzávalók
- 1-2 evőkanál TABASCO® piros csipős paprika szósz
- 4 nagyobb tojás
- só, ízlés szerint
- 4 szelet bacon
- a bacon kisült zsírjából 1 evőkanál
- 120 g reszelt cheddar sajt
- 2 db avokádó
- díszítésként aprított snidling
Elkészítés
1
Egy kisebb edényben keverjük össze a tojásokat, a TABASCO® piros csipős paprika szószt és a sót. Tegyük félre a keveréket.
2
A baconöket sorakoztassuk egymás mellé egy tapadásmentes serpenyőben.
3
Közepes lángon süssük, míg a baconök ropogóssá válnak.
4
Vegyük ki a bacont a serpenyőből és morzsoljuk apró darabokra.
5
Csepegtessük le a kisült zsírt és tegyünk félre egy evőkanálnyit. Tegyük félre a zsírt.
6
Közepes hőfokon ismét melegítsük fel a serpenyőt, majd öntsük bele a félretett zsírt.
7
Öntsük bele a felvert tojásokat, és készítsük el a rántottát ízlés szerint.
8
Ha elkészült, keverjük bele a sajtot és a morzsolt bacont (ha szeretnénk, a díszítéshez egy keveset félretehetünk).
9
Kóstoljuk meg és fűszerezzük tovább, ha szükséges. Tegyük félre a rántottát.
10
Vágjuk félbe az avokádókat és vegyük ki a magjukat.
11
Egy teáskanállal távolítsunk el az avokádó húsából, hogy helyet csináljunk a rántottás tölteléknek. Segítségül nézd meg videónkat is!
12
Sózzuk meg az avokádókat.
13
Egyenletesen töltsük be az avokádókba a rántottát.
14
A tetejére szórjunk snidlinget és a félretett bacont.