Sriracha szószos pulled pork zsemle krémes káposztasalátával
Reggelik, szendvicsek
Adag: 6
Hozzávalók
- A SRIRACHA-PARADICSOM SZÓSZHOZ:
- 120 ml TABASCO® Sriracha szósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes fej finomra vágott vöröshagyma
- 5 nagy gerezd apróra vágott fokhagyma
- 1 konzerv paradicsompüré (250 ml)
- 3 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál almaecet
- 120 ml Hoisin-szósz
- 1 evőkanál barnacukor
- ½ teáskanál őrölt feketebors
- A PULLED PORKHOZ:
- 3 db negyedkilós sertéslapocka
- 60 ml olívaolaj
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- A KRÉMES KÁPOSZTASALÁTÁHOZ:
- 1 vékonyra szeletelt fejeskáposzta
- 1 nagyobb, vagy 2 kisebb reszelt sárgarépa
- 1 apróra vágott alma
- 2 teáskanál citromlé
- 240 ml natúr görögjoghurt
- 2,5 evőkanál méz
- 2 evőkanál almaecet
- ½ teáskanál dijoni mustár
- ½ teáskanál kóser só
- ½ mokkáskanál bors
- A ZSEMLÉKHEZ:
- 6-8 hamburgerzsemle
Elkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
2
A Sriracha-paradicsom szósz elkészítése: Egy közepes méretű edényben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kb. 5 percen át főzzük puhára. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a halszószt, a TABASCO® Sriracha szószt, az almaecetet, a Hoisin-szószt, a barnacukrot és a feketeborsot, majd alacsony lángon főzzük kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről és tegyük félre.
3
A PULLED PORKHOZ:
Egy nagyobb, sütőben használható serpenyőt közepes lángon melegítsünk fel. Vékonyan kenjük be a sertéslapockákat olajjal és mindkét oldalukat ízesítsük sóval és borssal.
4
Kérgesítsük a lapockák mindkét oldalát a forró serpenyőben, míg a hús megbarnul, oldalanként kb. 3-5 percen át. Ezután húzzuk le az edényt a tűzről.
5
Öntsük a Sriracha-paradicsomszószt a húsra. Fedjük be alufóliával. Süssük kb. 4 órán át, vagy amíg a hús teljesen átpuhul és villával könnyedén szálaira téphető.
6
Pihentessük a húst kb. 15 percig, mielőtt a teljes lapockát szálaira szedjük. A szálaira szedett húst fedjük le az alufóliával, így tálalás előtt is melegen tarthatjuk.
7
A KRÉMES KÁPOSZTASALÁTÁHOZ:
Tegyünk minden hozzávalót és nagy tálba és alaposan keverjük össze. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben.
+
Megjegyzés:
Az étel összeállításához vágjuk félbe a zsemléket és enyhén pirítsuk meg őket, halmozzuk bele a szálaira tépett sertéshúst és helyezzük rá a krémes káposztasalátát. Ízlés szerint csepegtethetünk rá egy kis extra TABASCO® Sriracha szószt is.