BBQ bárány gránátalmás-lilahagymás salátával
Grillezés
Előkészület: 15 perc
Főzési idő: 360 perc
Adag: 4
Hozzávalók
- 1 egész báránylapocka (csontos)
- 1 tk. TABASCO® Chipotle szósz
- 30 g jó minőségű sózott szardella (konzerv)
- 2 citrom héja
- 1 narancs héja
- 30 g sárgabarack befőtt
- 30 g dijoni mustár
- 4 ek. TABASCO® zöld Jalapeño szósz
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 300 ml növényi olaj
A páchoz:
Az öntethez:
- 60 g tengeri só
- 60 g tengeri só
- 2 db lilahagyma, héjastul
- őrölt só és bors
- 2 fej szívsaláta, levelekre szedve
- 2 gránátalma, kimagozva
A bárányhoz:
A salátához:
Elkészítés
1
A páchoz a TABASCO® TABASCO® piros csipős paprika szószt, a szardellát, a narancs- és citromhéjat, a sárgabarackkonzervet és a mustárt turmixgépben összepürésítjük, így sűrű masszát kapunk. A páclével átdörzsöljük a bárányhúst, majd ráöntjük a maradék pácot és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
2
A salátaöntethez a TABASCO® zöld Jalapeño szószt összekeverjük a mustárral, majd fokozatosan hozzákeverjük a növényi olajat. Hűtőben tároljuk, amíg szükséges.
3
A grillt begyújtjuk és a hőmérsékletet 110°C-ra állítjuk.
4
Amíg a grill melegszik, turmixgépben összekeverjük a tengeri sót és a barna cukrot, majd bedörzsöljük ezzel a hűtőből kivett bárányt.
5
Ha a grill elérte a 110 °C-ot, a rácsra helyezzük a bárányhúst, lezárjuk a fedelet és addig grillezzük, amíg a hús belső hőmérséklete eléri 87°C-ot, vagy amíg annyira megpuhul, hogy könnyedén leválik a csontról. Ez körülbelül 6 órát vesz igénybe. Ezután levesszük a bárányt a grillről, és fóliába csomagolva hagyjuk kb. 30 percig pihenni.
6
Amíg a bárány pihen, felcsavarjuk a grill hőmérsékletét körülbelül 300°C-ra, félbevágjuk a lilahagymát és a grillre tesszük. Addig forgatjuk a grillen a hagymát, amíg a héja kicsit megfeketedik és a hagyma megpuhul. A hagymát meghámozzuk, negyedekre vágjuk és szeletekre szedjük.
7
A bárányhúsról levesszük a fóliát, szétszedjük a húst és ízlés szerint fűszerezzük. A salátához leveleire szedjük a szívsalátát és összekeverjük a gránátalma magokkal és a lilahagymával.
8
A bárányhúst a salátával és az öntettel tálaljuk.
+
Megjegyzés:
Tipp: ha kevés időnk van, grillezzük a bárányhúst 2-3 órán át, majd fóliába csavarva süssük a sütőben 210°C-on, amíg a hús megpuhul.